dimecres, 4 de març del 2020

8 de març | SOM AQUÍ, ESTEM UNIDES I NO ENS ATURARAN!


Imparable el moviment que ens abraça a totes. Aquell que no fa distinció entre classes, aquell que cada vegada que s'alça ho fa per donar-nos veu a cada una de nosaltres. Una crida a desestigmatitzar-nos, a empoderar-nos i a fer valer la nostra condició d'igual. El mateix camí que les nostres àvies van començar, les nostres mares van seguir i nosaltres haurem de defensar i continuar per deixar a les nostres filles un món millor i més equitatiu.

No és casual que les reivindicacions hagin d'agafar més força el dia d'avui: la dreta i l'ultradreta, cada cop més desvergonyida, trepitgen drets ja aconseguits, augmentant la violència cap a nosaltres per tal de fer-nos acceptar una condició que ens resulta familiar. I no, NO VOLEM!

NO VOLEM perdre l'autonomia que la història de lluita ens ha fet guanyar!! NO VOLEM permetre que el discurs xenòfob, masclista i racista inundi la nostra societat, la política, la justícia i el consum!!

El patriarcat amb consonància amb el capitalisme i el neoliberalisme econòmic ens ofeguen i empenyen a la radical feminització de la pobresa.

És per això que des de GentxCiutadella reivindiquem la corresponsabilitat en les tasques de casa i en la cura i l'educació de les nostres famílies, per tal d'arribar a l'equitat real i garantir la igualtat d'oportunitats de les dones per accedir al món laboral. Una alternativa de consum per lluitar contra l'explotació, l'esclavitud i la cosificació dels nostres cossos a la que ens veim sotmeses. Una línia clara contra la violència masclista i la (in)justícia patriarcal que ens fa víctimes doblement d’una epidèmia global que ens persegueix per la nostra condició de dones. Des de GentxCiutadella donem suport a el moviment feminista estès per tot el món... Nicaragua, Colòmbia, Argentina, Mèxic, Nigèria, Aràbia Saudí, Indonèsia, Pakistan...

El moviment és transversal perquè així ho és la violència a la qual ens veim sotmeses. Una violència que es transforma i s'adapta amb rapidesa per tal d'arribar a tots els contextos en què ens movem.

El dia 8 de març és un símbol, un dia en què aprofitam per alçar especialment la veu amb la intenció de fer-nos escoltar, de deixar clar que som aquí i que no tirarem la tovallola. A Ciutadella el 8 de març s'esdevindrà molt més intens que en una sola jornada:

GentxCiutadella serà amb els actes de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca el divendres 6, educant als infants amb contacontes, escoltant el que té a dir una escriptora de renom, gaudint de música feta per dones i caminant al costat de totes aquelles que encapçalaran la tercera marxa lila.

GentxCiutadella oferirà una pel·lícula especialment escollida per a l'ocasió, el dissabte 7.
GentxCiutadella serà el diumenge 8 amb el sindicat de la CGT a les jornades que han organitzat per reivindicar el que mereixem.

GxC serà, al mateix temps allà on les organitzacions feministes de Ciutadella organitzin activitats en aquestes dates.

Cridem totes ben fort i que ens sentin: 

SOM AQUÍ, ESTEM UNIDES I NO ENS ATURARAN!



--------------------------------
Imparable el movimiento que nos abraza a todas. Aquel que no hace distinción entre clases, aquel que cada vez que se levanta, lo hace para dar voz a cada una de nosotras. Una llamada a desestigmatizar, a empoderarnos y hacer valer nuestra condición de igual. El mismo camino que iniciaŕon nuestras abuelas, seguido por nuestras madres y que a nosotras nos toca defender y continuar para dejar un mundo mejor y más equitativo.

No es casual que las reivindicaciones tengan que coger más fuerza a día de hoy, la derecha y la ultraderecha, cada vez más desvergonzada, pisan derechos ya conseguidos, aumentando la violencia hacia nosotras con el proposito de que aceptemos una condición que nos resulta familiar; y no, NO QUEREMOS!

NO QUEREMOS perder la autonomía que durante la lucha hemos ganado!! NO QUEREMOS permitir que el discurso xenófobo, racista y machista inunde nuestra sociedad, la política, la justicia y el consumo!!

El patriarcado, en consonancia con el capitalismo y el neoliberalismo económico, nos ahoga y nos empuja hacia la radical feminización de la pobreza.

Es por ello que, desde Gent X Ciutadella, reivindicamos la corresponsabilidad en las tareas del hogar, en el cuidado y la educación de nuestras familias, con tal de alcanzar la equidad real y garantizar la igualdad de oportunidades de las mujeres para acceder al mundo laboral. Una alternativa de consumo para luchar contra la explotación, la exclavitud y la cosificación de nuestros cuerpos a las que estamos sometidas. Una línea clara contra la violencia machista i una Justicia patriarcal que nos hace doblemente víctimas de una epidemia global que nos persigue por nuestra condición de mujer. Desde Gent X Ciutadella apoyamos al movimiento feminista extendido en todo el mundo... Nicaragua, Colombia, Argentina, México, Nigeria, Arabia Saudí, Indonesia, Pakistán...

El movimiento es transversal porque así también lo es la violencia a la cual estamos sometidas. Una violencia que se transforma, se adapta con rapidez con tal de llegar a todos los ámbitos en que nos movemos.

El 8 de marzo es un símbolo, un día en que aprovechamos para alzar la voz con la intención de hacernos escuchar, dejar claro que estamos aquí y no pensamos lanzar la toalla. El 8 de marzo, se presenta en Ciutadella mucho más intenso que en una sola jornada. 

GXC estará en los actos que para la ocasión organiza el Ayuntamiento el viernes, 6 de marzo, educando a los niños con cuentacuentos, escuchando lo que tiene que decir una escritora de renombre, gozar de la música hecha por mujeres y caminando al lado de las mujeres que encabezaran la tercera marcha violeta.

El sábado, 7 de marzo, Gent X Ciutadella ofrecerá la proyección de un película escogida especialmente para la ocasión. 

GXC, estará presente el domingo, 8 de marzo, a los actos organizados por el sindicato de la CGT para reivindicar los derechos que merecemos.

GXC, al mismo tiempo, estará allá donde las organizaciones feministas de Ciutadella organicen actividades en estos días.

Gritemos todas con fuerza lo que sentimos:
Estamos aquí, unidas y no nos pararán!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada