dimecres, 18 de maig del 2022

GxC i la imatge de les festes de Sant Joan 2022

Gent X Ciutadella vol donar l’enhorabona i felicitar na Corretja Genestar Mesquida, autora de la imatge "Un dia seré cavalleressa a les festes de Sant Joan", proclamada com a guanyadora del concurs d’imatge de les festes de Sant Joan del 2022, convocat per l’Ajuntament de Ciutadella.


Aquesta elecció ens alegra doblement: primer, per la valentia demostrada per l’autora a l’hora de presentar aquesta obra amb un missatge i un simbolisme tan clars, molt en línia del que GXC sempre ha defensat: el dret de participació de les dones, en igualtat de condicions, a les festes de Sant Joan. I, per altra banda, que el jurat qualificador, al que també des d’aquí, volem felicitar, hagi pres una decisió tan encertada de proclamar-la guanyadora.

Aquests dos fets demostren que existeix un sentiment de cada vegada més estès i més visible de necessitat de reparar un dret inqüestionable, però arraconat per la suposada tradició de la participació exclusiva dels homes a la cavalcada de Sant Joan. Creim que cap tradició pot estar per damunt de qualsevol dels drets inalienables a les persones. 

Les tradicions, fins i tot les més antigues, s’han anat adaptant a la realitat social que les envolta, al llarg del pas dels temps, fins i tot les mateixes festes de Sant Joan que han anat adquirint diferents elements per mantenir-la i enriquir-la, o en consonància amb l’organització de la seva societat.

Tornam a reivindicar que el dret de la participació de la dona a les festes de Sant Joan no tan sols és un fet reparador de justícia, sinó que, sens dubte, enriquirà un poc més les nostres estimades festes de Sant Joan tot i que hi hagi un sector de la nostra societat que no ho cregui.

Carla Gener
Sebastià Servera
Elvira Trula
David Martínez
Pedro Venero

Junta directiva de GXC

--------------------------------------------

article de ES DIARI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada