dissabte, 26 de gener del 2019

GxC vol una consulta ciutadana per a elegir la ubicació definitiva de l'estació d' autobusos



Fa 4 anys la irrupció a l'escena política nacional de Podemos i les marques municipals en què participa, com ara Gent x Ciutadella, va significar un canvi radical en la manera de concebre la política. Un dels nostres elements distintius, que amb més o menys fortuna han anat incorporant la resta d'actors polítics, són les consultes ciutadanes com a element d'empoderament i implicació dels ciutadans en la política.

Les consultes ciutadanes serveixen per determinar les decisions de la ciutadania sobre temes importants de la ciutat. El 20 de desembre Ciutadella va aprovar inicialment el seu PGOU. En el planejament futur del municipi es determinarà també la ubicació definitiva de l'Estació d'autobusos. Ara mateix dos són els possibles escenaris que s'hi contemplen, després de descartar altres ubicacions no viables.

  • Darrere dels cinemes del Canal Salat. 
  • A l'aparcament de l'antiga estació marítima, el que suposaria també millorar la mobilitat i accessibilitat d'un barri sempre considerat injustament perifèric com és Dalt des Penyals. 

A Gent x Ciutadella portàvem al nostre programa electoral "Cal disposar d'una estació d'autobusos en concordança amb les necessitats del municipi. Per això, volem realitzar una proposta participativa amb la ciutadania per escollir la seva ubicació". I creiem fermament en aquest punt. Creiem fermament que la política ha de ser activa i ha de permetre a la ciutadania prendre part de la gestió municipal.

  Per açò volem promoure aquesta consulta com a punt de partida del que hauria de ser més habitual en la gestió política: la consulta a les ciutadanes i els ciutadans. La feina feta a l'Ajuntament durant aquest mandat en matèria de Comunicació, a través de l'impuls de la pàgina web, les xarxes socials, que ens han permes duplicar el nombre de visitants, i la posada en marxa del whatsapp municipal ens garanteix una alta participació en aquest tipus de consultes, que no obstant això, han de ser també presencials, amb urnes, per facilitar i garantir la participació de tothom que vulgui. 

A Gent x Ciutadella tenim clar que el model polític d'anar a votar cada quatre anys i després deixar de tenir veu sobre els assumptes importants del poble és un model que cal anar superant. L'empoderament ciutadà, la implicació dels veïns en les decisions que afecten el poble, és essencial per la bona salut democràtica, i és una feina que s'ha de treballar. I iniciatives com les consultes ciutadanes així ho permeten.

L'elaboració del PGOU ha comptat amb propostes de participació ciutadana de qualitat però amb un abast parcial. Creiem que és hora de donar l'oportunitat a què tothom que vulgui expressi la ubicació preferida de l'estació, sobre les dues alternatives que es proposen a l'aprovació inicial del Pla General d'Ordenació Urbana. Fomentem que la gent pugui expressar la seva opinió sobre els temes importants de la ciutat.

 I al final, l'opció que surti de la consulta serà o no vinculant en funció de la importància que li vulgui donar cada partit, cada grup municipal. 

Per a Gent x Ciutadella, amb una participació considerable, el resultat de la consulta sempre serà vinculant a l'hora d'establir el nostre criteri d'on ha d'anar l'estació d'autobusos de Ciutadella.

 No tinguem mai por a donar la paraula a la ciutadania.

1 comentari:

  1. Yo trob q a s' antigue estacio maritima estaria molt millo i podrien conecta emb un pont travesant es port de dalt sa quintana a saltra banda estaria s ' estacio a 200 metres i es vesins conectats i no tindrien q pasa es port per anar cap es centro crec q es se millo ubicasio

    ResponElimina