dimarts, 10 de març del 2015

Educació per a tots i totes

Documents de debat pre-programa electoral

PROPOSTA PER A L'EDUCACIÓ (en debat)

L'educació és el procés pel qual la societat transmet, de manera organitzada i sistemàtica, els seus coneixements, aptituds, costums i valors a les noves generacions. Des de Gent per Ciutadella l’entenem com un pilar fonamental per aconseguir una societat, justa, optimista, inquieta i progressista, amb valors i  consciència social. Que faciliti la convivència i s’alimenti dels seus habitants, una societat proactiva on tots tinguem alguna cosa a dir. 

La societat està en procés d’adaptació a un nou paradigma social i educatiu. Les noves tecnologies s’han implantat de manera inconscient a la nostra societat i les famílies s'han anat reduint,augmentant considerablement, els models monoparentals. Actualment, el poc temps de reacció per afrontar aquests canvis, han fet que trontolles l’èxit educatiu i ha aportat gran incertesa a les seves institucions. És per aquest motiu que Gent per Ciutadella considera de primera instància valorar i  adequar l’educació, a la nova societat i a la nova era digital.
El mal ús de les tecnologies poden afectar i condicionar a l’infant en el seu desenvolupament com a persona i com a ciutadà. Considerem necessària la inversió en un Programa per a la conscienciació i l’educació tecnològica que aporti coneixement i accés a informació rellevant per al bon ús de les noves tecnologies i de internet.

L’altre gran conflicte que viuen els nostres infants i adolescents actuals, és la falta de comunicació de les seves institucions educatives, família i escola. Per a l’equilibri emocional i educatiu, la coherència entre escola i família és molt important. Gent per Ciutadella ha pensat en realitzar un Pla de comunicació i d’interacció per a pares i escoles amb l’objectiu d’incentivar activitats conjuntes i reforçar la comunicació entre els protagonistes de l’educació de les generacions futures.  

Per altra banda, entenem el dret a l’educació com a un dret humà fonamental, per tant, treballarem per:
  • Garantir la cobertura educativa.
  • Millorar la Xarxa Pública d'Escoles Infantils.
  • Recolzar a famílies amb situació desfavorable.
  • Garantir la sostenibilitat i les infraestructures dels espais educatius.
L'educació no només es produeix a través de la paraula, està present en totes les nostres accions, sentiments i actituds. Des de Gent per Ciutadella considerem que no només els infants o adolescents tenen dret a una educació de qualitat, sinó que  els adults i persones majors també formen part de la societat i han de poder accedir a la formació. Pensem que incrementar l’oferta educativa per adults pot ajudar a incentivar la seva participació.

Arreu del món s’estan plantejant noves corrents educatives i cada cop és més evident la necessitat d’adaptar l’educació a l’era tecnològica i global. Conscients de la realitat, l’objectiu en aquest àmbit, és aconseguir que Ciutadella sigui una ciutat de referència en l’àmbit educatiu. Un repte que es fa possible gràcies al nostre entorn i la nostra idiosincràsia que fan possible la comprensió de noves corrents educatives que a dia d’avui ja s’estan instaurant arreu del món, sistemes com el Waldorf o l’educació holística són cada cop més presents i més recolzats per  governs i institucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada