dissabte, 24 de febrer del 2018

Valtonyc: una condemna desproporcionada

L'agrupació d'electors de Gent x Ciutadella vol manifestar de forma enèrgica l'absolut rebuig que li mereix la condemna a tres anys i mig de presó del raper mallorquí Valtonyc, en atribuir-se-li uns delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus contra la Corona i amenaces.
Des de Gent x Ciutadella consideram totalment desproporcionada la pena que, d'altra banda, confirma la involució democràtica que està patint l'estant espanyol en els darrers anys.
Alguna cosa no funciona prou bé al nostre país quan els corruptes viuen en llibertat i els delictes sexuals o l'homicidi imprudent tenen menys condemna que unes piulades a Twitter o les lletres d'unes cançons.
Fins i tot és execrable com agressions com la de Blanquerna, com l'assajament a càrrecs d'Unidos Podemos i altres amenaces a col·lectius han quedat impunes perquè la Fiscalia no hi veu delicte, donant a entendre a molts de ciutadans i ciutadanes que s'actua de forma totalment partidista i al dictat del govern de torn.
A Gent x Ciutadella estem totalment en contra de la violència sigui física o verbal. I considerem que la llibertat d'expressió ha de tenir límits, que vénen fixats a les lleis de Drets Humans. Però deixant clares aquestes premisses no poden, tanmateix, fer altra cosa que rebutjar la privació de llibertat aplicada a Valtonyc, ja que en cap cas es tracta d'unes amenaces reals, sinó d'una forma d'expressió artística (afortunada o desafortunada, excessiva o reivindicativa, segons els gustos de cadascú) però que en cap cas no és pot considerar com un perill real de causar dany.
L'escalada repressiva que estem patint, amb presos polítics (els joves d'Altsasu, Junqueres Forn, Sánchez, Cuixart...), la censura d'iniciatives artístiques i de llibres ens recorden cada cop més a uns temps que creiem ja afortunadament superats.

1 comentari:

  1. Pues yo no la veo desproporcionada, la veo TOTALMENTE INJUSTA. NADIE por cantar, escribir, pintar o expresarse de cualquier forma... merece "penas" de nada y MENOS de cárcel y de que el Estado injustamente se otorgue a sí mismo este poder coercitivo (escudándose en un poder judicial de más que dudosa justicia). En fin.... Toda la solidaridad. VALTONIC somos todas y todos los que defendemos la libertad de pensamiento, de vida y de acción social.

    ResponElimina