19 - Antónia Florit Salord

BIOGRAFÍA
Antònia Florit Salord, nascuda a Ciutadella de Menorca, el 16 de setembre de 1971.
Vaig cursar estudis de Sociologia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1989-1994.
Les meves formacions han anat relacionades amb:  l'educació no formal (curs de monitors i directors de temps lliure); en l'educació formal (especialitzat humanitats i geografia i història); en l'àmbit mediambiental i de serveis socials.
Actualment estic recentment divorciada. Havia compartit 24 anys en la meva exparella, dels quals 15 anys de casats.
No tenc fills/es.

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
De la meva trajectòria laboral m'agradaria destacar el fet d'haver treballat al col·legi salesià com a professora de secundària des del 1997 fins el 2009. Les principals tasques va ser la docència en ciències socials i ètica i dur la responsabilitat com a pastoral de l'escola.
Una altra de les meves facetes laborals ha estat treballar a Càritas Menorca  en les àrees de voluntariat, inclusió social i com a coordinadora general.
També he realitzat un estudi de Joves i altres activitats relacionades amb el projecte (jornades i tallers participatius, pla d'activitats, participació en activitats no formals...), entre 2001 i el 2004.  

TRAJECTÒRIA SOCIO-POLÍTICA
És la primera vegada que particip en una formació d'electors politics i en la candidatura pel Consell Insular d'EM-EU.
Les meves inquietuds sempre han tingut relació amb el voluntariat i el treball associatiu.
He format part del moviment d'Escoltes de Menorca, com a monitora i directora a l'Agrupament Federico Pareja de Ciutadella, i com a Responsable de formació a l'Associació Diocesana d'Escoltisme.
També he participat en el camp del Tercer sector, bàsicament en el Fòrum ETS Menorca (antigament Fòrum ONG's Menorca), en el Fons Menorquí de Cooperació i en Plataformes i moviments de caràcter social.

MOTIVACIÓ
Aquestes experiències viscudes m’han permès conèixer i treballar as costat d'equips de persones d'una gran qualitat humana i professional. Persones obertes i fortament compromeses en la lluita contra les situacions de pobresa i de desigualtat social que viuen tantes famílies.
Així mateix, m'ajuda a remoure la meva consciència i m'obliga a replantejar-me la meva manera de viure i d'actuar amb l'objectiu de refermar el meu compromís i creativitat en i per la defensa dels drets humans, la solidaritat, el respecte, la dignitat i la igualtat d'oportunitats de les persones i la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada